Rotterdam is een nieuwe dansstijl rijker

Rotterdam is een nieuwe dansstijl rijker

 

De van origine Bosnische Ana heeft wel een heel bijzondere dansles geïntroduceerd in Rotterdam: Balkan Fusion Dance. Deze dansstijl is een mix van Gypsy, Bellydance en Balkandans. Met haar danslessen kan ze haar passie voor dans overbrengen op haar leerlingen.

Op haar zevende verhuisde Ana met haar gezin naar Nederland door de oorlog in Bosnië en Herzegovina. Desondanks kijkt ze met veel plezier terug aan haar tijd in Bosnië: “Ik heb een heel gelukkige jeugd gehad.” Ze blijft daarom ook een sterke band houden met haar roots.

Ze is altijd al gek geweest op dans: “Als ik me verdrietig voel en ik zet muziek op en ik ga dansen dan voel ik me meteen weer vrolijk.” Met deze liefde voor dans besloot ze wat te gaan doen. Ze besloot haar afkomst in ere te houden met met de Balkan Fusion Dance. Daarnaast werd er niet echt iets soortgelijks aangeboden in Rotterdam. Ze kan met deze danslessen twee grote liefdes combineren. Ze heeft het zichzelf er niet makkelijk mee gemaakt, want Balkandans is niet erg bekend. Vrouwen willen het graag eerst zien voordat ze zich inschrijven voor de lessen. Bovendien heeft Ana ernaast nog een fulltime baan.

De lessen zijn op dit moment alleen nog voor vrouwen, omdat de dansstijl meer voor vrouwen is. Wellicht komt daar in de toekomst nog wel verandering in. De vrouwen die meedoen met de lessen zijn enthousiast. Het is een leuke manier om een workout te doen.

Bron: Open Rotterdam