Balkan events

Funky Balkanos
In 2008 heb ik samen met zussen het muziekconcept Funky Balkanos opgezet. Insteek hiervan is een muzikale cross- over te creëren en cultuur uit Zuid- Europa te presenteren aan een breder publiek. Hoe we het op het idee kwamen? We waren net vanuit Zeeland verhuisd naar de grote stad Rotterdam om te studeren. Het viel ons op dat veel mensen, dus ook onze vrienden die Nederlands zijn, maar ook vrienden met een Chinese of Surinaamse culturele achtergrond Balkan muziek erg leuk vonden. Eerlijk gezegd waren we het een beetje zat om elke keer te moeten uitleggen dat het echt veilig is om naar voormalig Joegoslavië af te reizen en dat de oorlog allang voorbij is. Daarnaast wilden we de associatie die mensen vooral hebben, oorlog of negatieve beelden achter ons laten en het cultureel erfgoed op een andere manier aan een breder publiek presenteren. Het idee was geboren en daaruit vloeide het concept Funky Balkanos. In totaal hebben we vier succesvolle edities georganiseerd met oa. live muziek plus dj, boeklezing, wijnproeverij, filmvertoning en een dansworkshop. De evenementen vonden plaats in Oostplein (150 bezoekers), club Vibes ( 250 bezoekers), club Dado nu Beurs (500 bezoekers) en Off Corso (1000 bezoekers) dat helaas niet meer bestaat. Een greep uit de artiesten die hebben opgetreden, vaste dj Kara, Branko Galoic & Skakavac Orkestar, Mala Vita, Kocani Orkestar, Rambo Amadeus. Het benaderen van artiesten, samenwerkingspartners, de pr & communicatie, beheren van budget maar ook het produceren viel onder het takenpakket.

Netwerkavond ReaLize
Op 22 oktober 2010 heb ik samen met mijn zus een netwerkavond georganiseerd: Realize met als doel een netwerk creëren voor jonge professionals uit Zuid Europa. Dit gebeurde in opdracht van Overlegpartner rijksoverheid voor de Zuid-Europese gemeenschappen Lize. Onderwerpen zoals: Wie zijn de Zuideuropese jongeren eigenlijk en wat hebben ze met elkaar gemeen? Hoe goed ken jij je Zuid-Europese buurman of buurvrouw? Wat is het nut van netwerken en wat kun je daarmee bereiken? De netwerkbijeenkomst bestond uit speeddaten, cocktailworkshop, ervaringen uit wisselen en muzikale intermezzo. In die tijd werden veel activiteiten georganiseerd voor oudere migranten, maar niet specifiek voor de eerste of tweede migratie. Deze jongeren zijn vrijwel allemaal hoogopgeleid en studeren of werken en hebben hier ook behoefte aan. Lize heeft ons benaderd om deze jongeren te betrekken met als doel kennis, ideeën en ervaring uitwisselen zodat in samenwerking met Lize nieuwe jongereninitiatieven ontstaan.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image