Meet de vrouwen

Ik geloof dat ieder van ons een eigen, unieke verhaal heeft. Zo heb ik een nieuw rubriek in het leven geroepen: ‘Meet de vrouwen’ oftewel mijn vrouwencirkel. Ik licht hierbij vrouwen uit die bij Balkan Fusion Dance dansen. Het zijn hele verschillende vrouwen qua culturele achtergrond, leeftijd etc. Wat ze verbindt is dat ze zich helemaal kunnen laten gaan tijdens het dansen en ik zie wie ze werkelijk zijn. Een voor een mooie, krachtige vrouwen, die onderdeel uitmaken van mijn vrouwencirkel.

Meet Ivana

Altijd bezig met persoonlijke ontwikkeling, mama van een sportieve zoon en gelukkig getrouwd. Een communicatiespecialist die van schrijven houdt en snel tot de kern weet te komen!. Voor deze fotoshoot spreken we af op haar(dak)terras in Rotterdam  Lieskwartier waar Ivana zodra het mooi weer is, veel uurtjes doorbrengt, boeken leest, muziek luistert of samen met haar gezin eet. En natuurlijk  geniet van de prachtige skyline over Rotterdam. Ivana vindt het leuk om te reizen, vooral naar de Balkan.  Zo heeft ze Balkanlocals opgericht, een platform dat je inspireert met echte verhalen en mensen. Ontdek verhalen van bijzondere en eigenwijze locals, de zoektocht naar eigen roots, reistips en typisch eten (check balkanlocals.com).

Ivana heeft in het begin bij Balkan Fusion Dance gedanst. ‘ Leuk aan BFD is de opzwepende en positieve energie die Ana maar ook haar danst uitstraalt. Ze neemt je mee naar the next level en ook al was je voor de dansles moe of chagrijnig, je verlaat de les altijd met een glimlach. Het is meer dan dansen en dat vond ik erg leuk aan de lessen.’ Ivana is een van de personen in mijn vrouwencirkel die advies en raad geeft, over mijn dansschool maar ook over het leven. We kunnen het over  alles hebben, spirituele groei, je pad volgen, maar ook keihard lachen om de meeste simpele en onnozele dingen. Ik wens elke vrouw zo iemand in haar vrouwencirkel.

Meet Irena

Een zelfverzekerde en gezellige levensgenieter. Op een doordeweekse dag spreken we af in Veerhaven, een van de favoriete plekken van Irena en waar ze vaak komt. Het is Rotterdam maar net iets anders. De plek heeft veel historie en daar houdt Irena van.

Irena komt oorspronkelijk uit Bosnië, waar ze ook geboren is en nog steeds graag komt. Reizen doet Irena graag samen met haar zus en verkent nieuwe hotspots zoals Slovenië, Malta, New York en nog meer. Haar ultieme droom is om op safari te gaan in Kenia en Tanzania. Irena werkt in Vianen (Utrecht) als Product Manager bij een softwareleverancier. Na haar drukke baan houdt ze niet veel tijd over voor hobby’s maar ze maakt graag tijd vrij voor haar vriendinnen en bezoekt graag restaurants met ze (zelf koken kan ze niet). Verder leest Irena graag een goed boek. Ook slaat ze de kans om te vliegen (het liefst zweefvliegen) nooit af. Als klein meisje heeft Irena in Bosnië op de muziekschool gezeten. Daar ontstond haar liefde voor Balkan muziek. En dat is nooit meer wegegaan. Toen ze hoorde van Balkan Fusion Dance wist ze ‘daar moet ik bij zijn’! Irena zegt ‘Vaak ben ik aan het einde van de dag moe en wil ik rusten op de bank. Echter niet op dinsdagen. Dan doe ik graag mee aan de lessen van Ana! Ik krijg er ontzettend veel energie van! De opzwepende muziek, het enthousiasme van de docent en de ontzettend leuke vrouwen die bij Balkan Fusion dansen! Dat wil je niet missen! Ik voel me altijd goed na een les van Balkan Fusion Dance. Niet alleen heb ik het gevoel dat ik gezond bezig ben geweest maar Ana weet alle vrouwen zelfvertrouwen te geven. Ik voel me op en top vrouw als ik een les heb bijgewoond!’

Meet Jessica

Een leuke en gezellige dame die in West woont. Een van de trouwste aanhangers van Balkan Fusion Dance ;). Jessica besloot aan de start van Balkan Fusion Dance mee te doen en nog steeds joint ze wekelijks de groep met online lessen. Jessica is een rasechte Rotterdammer, wel eentje met Surinaamse en Indiaase roots. Deze dame is een groot liefhebber van live muziek en concerten. Pearl Jam, Cranberries, Rage Against The Machine, Tori Amos you name it en Jessica heeft ze allemaal live gezien. Daarnaast houdt Jessica van reizen, kunst en cultuur.

Wat vind je zo leuk aan BFD? Met passie, energie en hoop enthousiasme geeft Ana elke week dansles. Ik kom soms moe aan in de les, maar voel me na de les voldaan en energiek. Het plezier waarmee Ana de lessen geeft komt op mij over en geeft me weer volop energie!

Meet Gina

Een jonge, vrouwelijke en spirituele dame en mama van 2 kids (6 en 8 jaar), woont in Kralingen en houdt heel erg van dansen. Haar grote interesse is ook haar werk als creatief therapeut. Gina besloot na salsa iets nieuws te proberen en dat werd Balkan Fusion Dance. ‘Bij Balkan Fusion Dance krijg ik veel energie. Er is een persoonlijke sfeer, waarbij elke vrouw gezien wordt en je helemaal jezelf kan zijn. Dat persoonlijke is fijn, in de vorm van een praatje en dat je met dans alles laat stromen.’ Deze foto ontstond op een mooie, zonnige doordeweekse avond op het Noordereiland.Een fijne plek waar Gina komt om te hardlopen.

Meet Manon

Een leuke, beetje verlegen en ambitieuze dame. Manon woont in Nieuw Crooswijk en legt momenteel de laatste hand aan haar scriptie voor haar opleiding Management of Cultural Diversity. Voor haar scriptie is Manon helemaal naar Indonesie afgereisd, waar ook een deel van haar roots liggen. Manon heeft daar gedurende 3 maanden oa. onderzocht hoe het een minderheidsgroep vergaat. Het was een geweldige tijd waarbij ze veel nieuwe mensen heeft leren kennen.

Wat Manon zo leuk vindt aan Balkan Fusion Dance zijn de leuke, vrolijke choreografieën die je leert. De enthousiasme en de opzwepende Balkanmuziek is aanstekelijk. Manon houdt van dansen en volgt nu wat online lessen om toch in beweging te blijven.

“Toen ik Ana ontmoette en ze hierover vertelde dacht ik: waar was je al die tijd.”

Meet Zaby

Een prachtige en sterke vrouw, moeder van een ambitieuze dochter en gelukkig getrouwd. Als leerkracht leert Zaby kinderen op een andere manier naar de wereld te kijken, met een open blik en vertrouwen in zichzelf. Zaby vind het geweldig om voor de klas te staan en kinderen te inspireren.

2,5 jaar terug besloot Zaby vanuit Suriname weer naar Nederland te verhuizen. Ruim 20 jaar later is Rotterdam veranderd. In het begin duurde het even voordat Zaby haar draai hier kon vinden. Op West- Kruiskade waar we tevens afspreken voor deze shoot, voelt Zaby de verbinding en voelt zich thuis. Ze komt hier regelmatig. Naast haar werk, kookt Zaby graag en is dol op dansen. ‘Ik vind de Balkan Fusion danslessen van Ana exotisch en vrolijk. De bewegingen accentueren je vrouwelijkheid. De muziek sleept je mee en door Ana voel je je meteen op je gemak om mee te doen!’

Meet Irina

Deze modieuze, creatieve dame woont sinds 2011 in Rotterdam en is heel ondernemend ingesteld. Irina spreekt meer dan 5 talen, organiseert creatieve events oa. in Rotterdam Noord. Zo laat ze het publiek kennis maken met nieuwe ondernemers in de straat Vijverhofstraat in samenwerking met Stichting Vreemde Vogels.. Op locatie Culture Hub Rotterdam organiseert ze events voor creatieve ondernemers van Klein Rotterdam die in Zoho gevestigd zijn. Verder droomt Irina ervan om een stadsgids voor Rotterdam te worden. Ze werkt daaraan door artikelen te schrijven over hotspots in Rotterdam.

Haar creatieve kant komt ook naar voren in muziek en dans. Irina is dol op dansen, bij Balkan Fusion Dance herkent ze haar Moldavische roots en je wordt vrolijk van de muziek. Eerder heeft Irina balletlessen gevolgd. Over Balkan Fusion Dance zegt ze het volgende: ‘And just like that, Ana is able to turn a regular Tuesday evening into an evening of happy movement’.

Meet ANNELOUS

Een flamboyante en kleurrijke verschijning. Annelous werkt als interieurstylist en staat graag model voor kunstenaars. Deze energieke en vrolijke dame is in Purmerend geboren en 18 keer verhuisd. Zo heeft Annelous in Nigeria gewoond. Als kind van een vader die waterbouwkundig ingenieur is dit ook niet geheel vreemd. Rotterdam heeft haar hart veroverd en inmiddels woont Annelous er al 40 jaar. Annelous is dol op kunst & cultuur, gaat graag naar de film, heeft in verschillende toneelstukken en in films gespeeld en bezoekt concerten. Verder is ze dol op reizen en andere culturen. Annelous zou graag naar India willen gaan. Azië en Brazilië vindt ze geweldig, dat is de avontuurlijke kant van Annelous.

In haar vrije tijd danst Annelous graag en zingt bij een popkoor. Dansen is altijd belangrijk geweest voor Annelous. Bij Balkan Fusion Dance krijgt ze energie van Ana. ‘Ana geeft 300% van haarzelf, veel positieve energie en het gevoel ‘we gaan het samen doen’! Het is een work out en je wordt er vrolijk van en gaat met meer energie naar huis. Annelous is niet zo van de sportscholen maar Balkan Fusion Dance spreekt haar meer aan.

Meet Martina

Een vrolijke en ondernemende dame, moeder van een energiek en schattig dochtertje van twee en gelukkig getrouwd. Martina heeft altijd nieuwe initiatieven opgezet, al tijdens haar studie Vrijetijdsmanagement in Rotterdam. Van Balkanfeestjes tot fashion. Martina werkt tegenwoordig als relatiebeheerder binnen de ICT branche. Daarnaast runt ze haar eigen kledinglabel Ava Simplicity, waarbij ze de stoffen zelf uitkiest, betrokken is bij het maakproces en tot slot de realisatie van het kledingstuk.

Martina brengt haar vrije tijd het liefst  door met haar gezin en familie. Verder geniet Martina van nieuwe vegan recepten koken, wandelen, fietsen in de stad en nieuwe (speeltuin) plekjes ontdekken. Momenteel geniet ze in Kroatie samen met haar gezin van een korte sabbatical. Martina is sinds het begin van Balkan Fusion Dance een vaste klant geweest. Martina vindt de energie heel fijn bij de lessen. ‘Het voelt niet als sporten in een sportschool, maar toch heb je op het einde flink gezweet en calorieen verbrand, maar dan op een leuke manier. Je gaat met een dosis energie weer naar huis’.

Meet Chandra

Een vlotte dame met een sprankelende persoonlijkheid. Geboren in Rotterdam, met Surinaams-Hindoestaanse roots. Chandra houdt ervan om mensen te helpen, dit doet ze door Nederlandse taalles aan te bieden voor expats en internationale studenten. Met haar taallschool ‘Let’s Go Dutch’ geeft ze dagelijks les.

In haar vrije tijd houdt Chandra van dansen, muziek, met vrienden afspreken maar ook zich meer verdiepen in de psychologie en wat een mens beweegt. Op het moment is Chandra bezig met een cursus NLP. Over Balkan Fusion Dance zegt ze het volgende: Ik voel me helemaal thuis. Ik ben opgegroeid met Balkan muziek en ik ken bepaalde dansjes van mijn vrienden. Toen ik Ana ontmoette en ze hierover vertelde dacht ik: waar was je al die tijd. Deze dansvorm omarmt je vrouwelijkheid en je gaat met meer energie naar huis.