Over Ana

OVER ANA

In 2016 heb ik eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en heb mijn eigen dansschool opgericht. Het dansen en muziek is altijd een belangrijk onderdeel in mijn leven geweest. Het duurde even voordat ik naar voren durfde te stappen, een podium pakken en er echt voor gaan. Na mijn eerste proefles die ik aan vriendinnen en kennissen gaf, wist ik het. Dit is wat ik wil doen!

Omdat ik iets wilde doen wat erg dicht bij mijn roots ligt (ik kom uit Bosnië & Herzegovina), koos ik voor totaal iets nieuws en onbekends. Ik besloot zelf een dansvorm te creëren en dit Balkan Fusion Dance te noemen. Fusion, omdat ik ook elementen uit andere stijlen in verwerk, zo ook soms in de muziek. In het begin was ik vooral bezig met het promoten hiervan en vooral aan iedereen uit te leggen wat het nou precies inhoudt. Vond dit altijd lastig in woorden uit te drukken, de energie die ik overbreng, maar ook een stukje empowerment, muzikaliteit en vooral plezier is moeilijk in woorden te omschrijven. Je moet gewoon een keer meedoen om het zelf te ervaren.

“Ik besloot zelf een dansvorm te creëren

Naast mijn danslessen ben ik geïnteresseerd in cultuur, fotografie, spiritualiteit, musea, muziek en reizen. En oprecht geïnteresseerd in de mensen en alles wat hen beweegt. Maar ook wat jouw verhaal is. Ik geloof dat ieder van ons een eigen, uniek verhaal heeft. Zo heb ik een nieuw rubriek in leven geroepen: Meet de vrouwen. Ik licht hierbij vrouwen uit die bij Balkan Fusion Dance dansen (klik hier). Het zijn hele verschillende vrouwen qua culturele achtergrond, leeftijd etc. Wat ze verbindt is dat ze zich helemaal kunnen laten gaan tijdens het dansen en ik zie wie ze werkelijk zijn. Een voor een mooie, krachtige vrouwen, die deel uitmaken van mijn vrouwencirkel.

Tot slot heb ik een grote liefde voor alles wat in grote lijnen met Balkan te maken. Op het moment schrijf ik over mijn Balkanreizen (zie blog). Ik wil hier vooral de niet ontdekte plekjes uitlichten.

Foto 1&2: Mirel Masic