Over BFD

OVER BALKAN
FUSION DANCE

Na een dag hard werken heb je zin om alles even af te schudden. Iets voor 20 uur fiets je naar de locatie van Balkan Fusion Dance. Je komt de danszaal binnen en je hoort al op de achtergrond de vrolijke Balkanklanken. Je maakt even een praatje met de andere dames en voor je het weet start de les. Na afloop heb je het gevoel dat je echt iets aan je beweging hebt gedaan. Een fijne work-out maar op een leuke en persoonlijke manier. Je voelt dat je meer energie hebt. Je praat nog even na en met een glimlach op je gezicht stap je op je fiets richting huis.

Wat is Balkan Fusion Dance?
Balkan Fusion Dance is een mix van dansstijlen uit de Balkan. Denk aan traditionele opzwepende muziek die wordt gemixt met moderne pop – en dancemuziek. We warmen altijd op met de cirkeldans, kenmerkend voor de regio, en gaan dan over op meerdere, korte choreografieën in een uur. Daar zitten ook elementen in van bijvoorbeeld latin en oriental. Het heet niet voor niets fusion!

Na een lange werkdag merk ik dat iedereen behoefte heeft aan hun hoofd uitzetten. Ik wil dat de vrouwen de muziek echt voelen en zichzelf helemaal kunnen laten gaan.

Voor wie?
Voor alle vrouwen die van dansen en bewegen houden, jong van geest zijn en iets nieuws willen uitproberen.  Naast een leuke choreografie is Balkan Fusion Dance een heerlijke body work- out. Je wordt er soepeler van, verbetert je coördinatie maar ook muzikaliteit.

Waarom Balkan Fusion Dance?
In Rotterdam geeft oprichter en danseres Ana Baric wekelijks les aan een groep gemotiveerde vrouwen en organiseert ze workshops op diverse plekken in Nederland. Haar doel is simpel en doeltreffend; vrouwen empoweren door ze aan het dansen te krijgen en te bewegen alsof niemand kijkt. Haar workshops zijn dan ook bekend om de energieke en opzwepende muziek, een goede vibe, enthousiaste groep vrouwen en een full body workout. Wil je ook energiek en met een BIG smile weer naar huis gaan?  Nieuwsgierig geworden? Meld je nu aan voor een proefles.

Het leukste vind ik het vrij dansen. Heerlijk je heupen losgooien, handen in de lucht en shaken met die heupen. En de muziek is zo opzwepend, ik krijg er echt een kick van! (Ivana)