Studio lessen

STUDIO LESSEN

De cursus bevat een mix van dansstijlen met invloeden uit de Balkan. De ‘fusion’ stijlen omvatten oa. latin, gypsy, oriental elementen en natuurlijk Balkandans. Denk hierbij aan dansen op gevoel, vloeiende bewegingen, kringdans en snelle voetenwerk. Muziek is een belangrijk onderdeel van de lessen. Plezier, energie en groepsdynamiek staan voorop.

Wat ga je leren?
Tijdens de lessen leer je de basics van de Balkan Fusion Dance, voetenwerk (wat snel, sneller, snelst betekent), sierlijke arm- en heupbewegingen op de afwisselende en opzwepende muziek. De muziek die wordt gebruikt is een mix van traditionele nummers gemixt met moderne invloeden. Het is een full body work-out waar een beetje zweten geen kwaad kan. De lessen zijn een creatieve mix van conditietraining, danscombinaties, improvisatie, ontspanning, energie én vooral veel dansplezier.

“Het is een full body workout waar een beetje zweten geen kwaad kan.”

Doel
Kennis maken met Balkan Fusion Dance, werken aan uithoudingsvermogen en de dag van je afschudden.
We warmen altijd op met de cirkeldans, kenmerkend voor de regio, en gaan dan over op meerdere, korte choreografieën in een uur. Dit varieert van snelle, uptempo Balkanbeats waar ook elementen van bijvoorbeeld latin en oriental inzitten. Daarnaast leer je improviseren, ontspannen en werken aan verschillende technieken. Verder is het een manier om andere vrouwen te leren kennen. Na de les blijven we altijd nog even om na kletsen.

Extra informatie
– Draag makkelijke stretch kleding waar je vrij in kunt bewegen. Een wijde rok mag ook!
– Je danst op sokken of blote voeten met een heupsjaaltje.
– Neem een flesje water mee.

Elke maandagavond 20.00 – 21.00 uur
Locatie: Theater ‘t Kapelletje (repetitieruimte ‘t Fundament)
Van der Sluysstraat 176, Rotterdam

Elke donderdagavond 19.00 – 20.00 uur
Locatie: In het Koorenhuis
Prinsegracht 27, Den Haag

Maandelijkse bijdrage: 55 euro

MEEDOEN? SCHRIJF JE IN!

AND, JUST LIKE THAT, ANA FROM BALKAN FUSION DANCE IS ABLE TO TURN A REGULAR TUESDAY EVENING INTO AN EVENING OF HAPPY MOVEMENT. THANK YOU, ANA, FOR SHARING WITH US YOUR BALKAN TEMPERAMENT AND FOR THE ENTHUSIASM IN TEACHING VERY ENERGETIC DANCE MOVES.