Ana Productions

Naast het geven van danslessen heb ik mijn bedrijf Ana Productions in juni 2017 opgericht. Sinds 2008 ben ik actief bezig met het creëren, bedenken en opzetten van diverse activiteiten en evenementen. De rode draad hierbij is de verbinding zoeken, identiteitsvraagstukken, vernieuwd zijn, muziek en dansconcepten organiseren en mensen triggeren op een andere manier naar kunst en cultuur te laten kijken.

Ik heb ooit een keer een interessant artikel gelezen dat je als kind tot je zevende levensjaar sterk gevormd wordt door het milieu waarin je opgroeit. Samen met mijn zussen ben ik toen ik net in Rotterdam woonde voor het Lize bulletin geïnterviewd. Het interview gaat juist over dit onderwerp: identiteit als rode draad in je leven en natuurlijk de keuzes die daaruit voortvloeien. Klik hieronder op de afbeelding om het hele interview te lezen.

Events

Onder het kopje ´Events´zal ik de projecten en events beschrijven die ik de afgelopen jaren heb geïnitieerd en georganiseerd. Hier staan oa. de internationale projecten die ik vanuit Stichting Roots & Routes heb gedaan, daarnaast lees je ook de eigen initiatieven die ik zelf heb opgezet. Hieronder lees je meer over mijn rol als projectcoördinator voor het Wereld Aids Dag. Dit heb ik drie jaar lang gedaan.

Wereld Aids Dag
Ik ben hier toevallig ingerold en door de voorganger gevraagd of ik projectcoördinator van Wereld Aids Dag wilde worden. Ik heb meteen ja gezegd, omdat ik dit een ontzettend belangrijk onderwerp vind waar nog helaas op de dag van vandaag veel vooroordelen en onwetendheid over bestaan. Ik heb drie edities georganiseerd, daarna vond ik het tijd om het stokje over te dragen aan iemand anders. Ik heb vanuit Stichting Mara samengewerkt met oa. GGD, Erasmus MC, Maasstad Ziekenhuis, stichting Humanitas en COC Rotterdam. Naast het voorzitten en voorbereiden van de vergaderingen, bedenken van activiteiten, contact onderhouden met de samenwerkende partijen schreef ik ook het projectplan die we vervolgens bij verschillende fondsen indienden. Het bijhouden van de website, schrijven van een persbericht hoorde ook bij de taken.

Wat is Wereld Aids Dag precies?
Op 1 december wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor aids/hiv. Elk jaar vinden publieksactiviteiten plaats op een centrale plek in het centrum van Rotterdam. Er is bijvoorbeeld een brassband aanwezig, een informatiestand met voorlichtingsmateriaal, een gezondheidsbus van de GGD, gratis sneltesten en nog veel meer. Een jaar is op de Weena een foto expositie van Sacha de Boer tentoongesteld. Verder wordt in LantarenVenster elk jaar een upcoming film vertoond over hiv. Op scholen zoals het Albeda College wordt voorlichting gegeven.

Publieksactiviteit op 1 december met de GGD bus en brassband
Pillow fight for love op Rotterdam C.S / voor gelijke genderrechten
Projectoverleg met het team
Foto expositie op de Weena van Sacha de Boer