Review via Rotterdampas

Review via Rotterdampas

Stephanie van ’t Wout (32) uit Rotterdam gooit samen met vriendin Shirley de heupen los bij Balkan Fusion Dance.

‘Wauw, wat een prachtig gebouw! Samen met vriendin Shirley loop ik balletschool Staluse Pera in Rotterdam binnen. We krijgen hier een proefles Balkan Fusion Dance. Als dat net zo gaaf is als het pand, komt dat helemaal goed!

Docente Ana staat ons vrolijk en enthousiast op te wachten. Ze heeft er enorm veel zin in en wij ook! Ik heb toen ik een jaar of vijf was een paar jaar gedanst en vervolgens veel andere sporten gedaan. Nu fitness en hardloop ik veel, dus ik ben benieuwd hoe soepel ik nog ben… We krijgen een korte uitleg van de les en daarna begint de warming-up. Na ongeveer een kwartiertje rekken, strekken en de heupen losmaken, gaan we echt dansen.

Mix van stijlen

Wat is dit fijne muziek om op te dansen, ik hou ervan! Het is niet alleen Balkanmuziek, maar een mix met Latin en Turks. We beginnen met een wat rustigere dans en daarna gaat het tempo wat omhoog. Ik kijk naar mezelf in de spiegel en het valt me nog mee wat voor stijve hark ik ben. Shirley en ik draaien flink met onze heupen, armen en handen en we komen steeds meer in de vrolijke Balkan vibe. De doek met franjes die we van Ana omgebonden kregen helpt daar zeker aan mee. Na een minuut of twintig merk ik dat ik echt met een flinke work-out bezig ben: dat wordt spierpijn morgen.

Traditioneel

Het dansen vond ik ontzettend leuk! Er is een goeie mix van cultuur en een traditionele Bosnische dans met moderne hippe dans van nu. Aan het begin van de les zei Ana dat haar doel was dat we alle stress van de week zouden vergeten en vrolijk het weekend in zouden gaan. Nou, dat is gelukt!’

📎 klik hier voor de review via Rotterdampas