(Inter)nationale projecten

Regeneration
Een van de eerste internationale projecten die ik vanuit stichting Roots & Routes heb georganiseerd. In november 2012 werd Utrecht het toneel van een uniek project: ReGeneration. Van 10 t/m 17 november werden 22 jonge en oudere muzikanten uit Europa uitgedaagd om mee te doen aan een muzikaal programma. Een week van uitwisseling tussen culturen, generaties en steden! Gedurende het project zijn 11 jonge en 11 oudere muzikanten uit 4 landen (Frankrijk, Duitsland, Turkije & Nederland) samen gebracht om elkaar op muzikaal en cultureel vlak te ontmoeten. Muziek is in ReGeneration de brug en het bindmiddel dat muzikanten van totaal verschillende origine en leeftijden samenbrengt om samen tot nieuwe vormen te komen in vocale en instrumentale muziek. Dit resulteerde in videoclips, optreden in Utrecht, samen nummers schrijven, opnemen en uitvoeren. Voor de werving van de buitenlandse deelnemers is er een open call geweest naar de Roots & Routes Association (samenwerking met 12 Europese landen). Voor deelnemers uit Turkije is samengewerkt met Istanbul Bilgi University. Het was wat lastiger om de ‘oudere’ deelnemers te vinden, dit is veelal via culturele organisaties en muziekverenigingen gegaan.

Groepsfoto met de deelnemers vlak voor het optreden
Masterclass in Grounds met de Ghanese muzieklegende
Videoclip van een eigen geschreven nummer

Routes to Employment
De tweede grote internationale project die ik als projectleider op mij nam was een ondernemerschapstraining voor creatieve ondernemers organiseren. In juli 2015 vond een tweeweekse training plaats voor jonge artiesten (oa. dans, media/vormgeving, muziek, theater, spoken word) die zelfstandig ondernemen. Tijdens de training gaven we praktische tools aan de creatieve ondernemers en nodigden wij diverse gastdocenten uit het werkveld uit (zoals Blaxtar, Jandino Asporaat, Michel Jansen, Shirma Rouse, Dj’s Glow In The Dark) en nog veel meer. Er was aandacht voor de zakelijke kant (oa. offertes, contracten, copyrights, financiën). Maar ook de artistieke ontwikkeling (wat is je droom en lange termijnplan, hoe presenteer jezelf als artiest, hoe ontwikkel je een artistiek concept) en PR & Marketing (je doelgroepen bereiken, hoe promoot je jezelf, netwerk opbouwen) kwamen aan bod. Frank Heckmann van het boek Reis van de held/ The Hero’s Journey kwam langs om de stappen te doorlopen, jouw persoonlijke reis die in een paar stappen is in te delen. Na een half jaar kwamen de deelnemers bijeen om te vertellen waar ze nu mee bezig zijn en wat ze van de opgedane kennis in praktijk hebben toegepast. Een jaar later is de training voor de
Het project werd mede mogelijk gemaakt door Erasmus+. Verder is er samengewerkt met het Hiphophuis, het nieuwe Luxor Theater, Projectbureau 010, Grounds.

Sevdaliza geeft een masterclass in het Hiphophuis
Talenten geven een pitch over hun onderneming
Frank Heckmann/ Reis van de held
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image