Fashion

Naast het organiseren en initiëren van talloze projecten is er nog een andere, creatieve kant waar ik dol op ben. Dat is fashion! En dan bedoel ik niet zozeer het massale, dertien in een dozijn fashion. Nee, ik heb het dan over unieke designers die in kleinschalige ateliers kwalitatieve pareltjes maken. Samen met mijn zus Martina heb ik de online store Fashiongarden in 2011 opgericht nadat wij door onze vakanties naar steden als Warschau, Boedapest, Sarajevo en Zagreb ontdekten dat er zoveel mooie designkleding wordt gemaakt in landen waar een groot deel van de wereld geen weet van heeft. Voor ons een teken om hier iets mee te doen en deze landen op de kaart te zetten als modelanden.

Wij gaan met Fashiongarden verder dan enkel het online verkopen van mooie, kwalitatief goede designs uit andere landen. We organiseren ook events op unieke locaties in Rotterdam om de doelgroep te ontmoeten en mensen warm te laten lopen voor de prachtige labels en designs uit verschillende onbekende modelanden. Zo hebben we in de Pannekoekstraat in Rotterdam een pop up store georganiseerd waarbij het publiek kennis met ons kon maken, maar ook de kleding kon voelen en natuurlijk passen. Dit was een groot succes met meer dan 250 bezoekers. Na de Pannekoekstraat, volgde Kingkong hostel op Witte de Withstraat. In CitizenM hebben we het iets groter opgezet en samenwerkingen gezocht. Het Pop up event, waar (kleinschalige) designers mee kunnen doen, om zo hun merk te promoten. We hebben daarnaast op vele beurzen gestaan in Nederland zoals Swan Market, Mode Marche en Mode Fabriek. Ik heb uiteindelijk besloten om mij meer te richten op mijn dansschool. Martina Baric is verder gegaan en heeft nu een online store https://shop-ava.com/

Fashion beurs Modefabriek in Amsterdam
Pop up event in Citizen M